ενδοδοντια-οδοντιατρικη-κλινικη-αντζελα-ντουνη
ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΑΣ

Ενδοδοντία

Όταν ο πολφός (τα νεύρα και τα αγγεία) του δοντιού υποστούν μη επανορθώσιμη βλάβη, θα πρέπει αυτός να αφαιρεθεί, και οι σωλήνες μέσα στους οποίους βρίσκεται να απολυμανθούν και να εμφραχθούν με ένα αδρανές υλικο (γουταπέρκα).

Η ειδικότητα της οδοντιατρικής η οποία ασχολείται με τις απονευρώσεις ονομάζεται ενδοδοντία. Ενδείξεις βλάβης του πολφού αποτελούν τα εξής συμπτώματα. Έντονη ευαισθησία στο ζεστό, στο κρύο και στο γλυκό που παραμένει μετά την απομάκρυνση του ερεθίσματος, πόνος που αντανακλά και στις δύο γνάθους της ίδιας πλευράς, στο αυτί ή στην άρθρωση. Στο στάδιο αυτό της φλεγμονής ο ασθενής δεν μπορεί να εντοπίσει το υπεύθυνο δόντι. Όταν η φλεγμονή προχωρήσει στους ιστους που περιβάλλουν τη ρίζα του δοντιού, ο πόνος γίνεται εντοπισμένος, το δόντι γίνεται ευαίσθητο στο δάγκωμα και μπορεί ακόμα και να πρηστεί. Στην περίπτωση της αποτυχημένης παλιάς ενδοδοντικής θεραπείας, τα συμπτώματα είναι επίσης πόνος στο δάγκωμα ήπιος ή πιο έντονος, οίδημα ή μια γενικότερη δυσανεξία στη μάσηση στην περιοχή του υπεύθυνου δοντιού.

Στο ιατρείο εξειδικευμένος ενδοδοντολόγος αναλαμβάνει τις απονευρώσεις που χρειάζονται, καθώς και την επανάληψη παλιότερων θεραπειών όταν αυτό κριθεί απαραίτητο. Με τη βοήθεια σύγχρονων μέσων και τεχνικών (ηλεκρονικός εντοπιστής ακρορριζίου, μηχανοκίνητη χημικομηχανική παρασκευή, κάθετη συμπύκνωση θερμής γουταπέρκας), εξασφαλίζεται η ανώδυνη και αποτελεσματική θεραπεία στις λιγότερες συνεδρίες.

Όλες οι θεραπείες Ενδοδοντίας εκτελούνται από τον εξειδικευμένο Ενδοδοντολόγο μας Φώτιο Παλαμιδάκη.