αισθητικη-οδοντιατρικη-κλινικη-αντζελα-ντουνη-χαμογελο
ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΑΣ

Αισθητική Οδοντιατρική

ΛΕΥΚΑΝΣΗ

Η λεύκανση με τα οδοντιατρικά υλικά εφόσον γίνεται με την επίβλεψη οδοντιάτρου είναι μία μέθοδος απόλυτα ασφαλής που δεν επιβαρύνει την αδαμαντίνη των δοντιών. Στηρίζεται στην εφαρμογή λευκαντικού παράγοντα (υπεροξείδιο του καρβαμιδίου) στην επιφάνεια του δοντιού που αντιδρά χημικά με τις χρωστικές και τις διασπά χωρίς να επηρεάζει την οδοντική ουσία. Εφαρμόζονται δύο μέθοδοι λεύκανσης. Η πρώτη γίνεται με εξατομικευμένα διάφανα μασελάκια που φορά ο ασθενής 1,5 με 2 ώρες κάθε μέρα για 10 με 20 ημέρες τοποθετώντας μέσα το υλικό που προμηθεύεται από το ιατρείο. Η δεύτερη και ιδιαίτερα αποδοτική μέθοδος γίνεται με τη συσκευή Luma Cool Whitening System. Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε δύο ραντεβού που το καθένα διαρκεί περίπου μισή ώρα και το χρώμα ανοίγει σταδιακά και ελεγχόμενα. Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να προηγείται καθαρισμός και απομάκρυνση των εξωγενών χρωστικών.

ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Είναι λεπτές φλοίδες πορσελάνης , σαν φακοί επαφής,  οι οποίες είναι δυνατό να επικολληθούν επάνω στα φυσικά δόντια και να αλλάξουν το χρώμα και το σχήμα τους στην περίπτωση που αυτά είναι στραβά, πολύ μικρά, αραιά ή έχουν μεγάλα σφραγίσματα. Οι όψεις μπορούν να εφαρμοστούν σε ένα  μόνο δόντι ή σε όλα τα πρόσθια. Με αυτό  το υλικό ο οδοντοτεχνίτης έχει την δυνατότητα  να μιμηθεί απόλυτα την επιφάνεια των αληθινών δοντιών με διαφάνειες, ανάγλυφα χαρακτηριστικά και σχήμα απόλυτα όμοια με τα φυσικά.  Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε δύο ραντεβού. Στο πρώτο προετοιμάζονται  τα δόντια ( ο τροχισμός των δοντιών που απαιτείται είναι ελάχιστος) και λαμβάνεται  το αποτύπωμα των δοντιών. Στο εργαστήριό του ιατρείου οι οδοντοτεχνίντριές μας κατασκευάζουν άμεσα προσωρινές όψεις, ώστε να μην είναι ορατή η παρέμβαση κατά την αναμονή της κατασκευής των μόνιμων όψεων.   Στο δεύτερο ραντεβού γίνεται η συγκόλληση με ειδική διαδικασία που έχει σαν αποτέλεσμα οι όψεις να γίνονται ένα με το δόντι και παρόλο που είναι πολύ λεπτές , όταν κολληθούν να αποκτούν την αντοχή του δοντιού. Οι όψεις πορσελάνης έχουν τέλεια αισθητική και δεν αποχρωματίζονται με το χρόνο ή τις διάφορες χρωστικές ουσίες.

ΟΨΕΙΣ ΡΗΤΙΝΗΣ

Με αυτή τη μέθοδο είναι δυνατόν σε μία μόνο συνεδρία να αλλάξουμε το χαμόγελο του ασθενούς. Πετυχαίνουμε να αλλάξουμε το χρώμα, το σχήμα των πρόσθιων δοντιών κλείνοντας τα κενά μεταξύ τους, ισιώνοντας οπτικά τα στραβά δόντια και διορθώνοντας κηλίδες. Χρησιμοποιούνται τελευταίας τεχνολογίας σύνθετες ρητίνες οι  οποίες είναι εύπλαστες, τοποθετούνται επάνω στην οδοντική επιφάνεια και διαμορφώνονται έτσι ώστε να της δώσουν το χρώμα και σχήμα που θέλουμε και στη συνέχεια φωτοπολυμερίζονται ώστε να αποκτήσουν την τελική τους σκληρότητα που είναι παρόμοια με του φυσικού δοντιού. Είναι μια απόλυτα συντηρητική μέθοδος αφού απαιτείται ελάχιστος ή και καθόλου τροχισμός του φυσικού δοντιού.

ΛΕΥΚΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ

Με τα σύγχρονα υλικά σύνθετης ρητίνης αποκαθίστανται δόντια που ένα μέρος τους έχει καταστραφέι λόγω τερηδόνας ή κατάγματος. Τα λευκά σφραγίσματα έχουν καλύτερη συγκόλληση και συγκράτηση από τα μαύρα σφραγίσματα (εμφράξεις αμαλγάματος) ενώ τα δεύτερα είναι σε πολλές περιπτώσεις υπεύθυνα για σπασίματα και ρωγμές στα δόντια. Επίσης, τα λευκά σφραγίσματα έχουν πολύ καλή αισθητική, αφού δε διακρίνονται από το δόντι σε χρώμα και σχήμα.

ΕΝΘΕΤΑ - ΕΠΕΝΘΕΤΑ

Όταν λείπει μεγάλο μέρος του δοντιού (μεγαλύτερο από το ½ της διαμέτρου του) είτε λόγω κάποιου παλιού σφραγίσματος, είτε λόγω τερηδόνας, θεραπεία επιλογής είναι η αποκατάσταση με ένα επένθετο. Ύστερα από τη λήψη του αποτυπώματος των δοντιών, το εργαστήριο κατασκευάζει το τμήμα του δοντιού που λείπει είτε με ενισχυμένη ρητίνη είτε με πορσελάνη, έτσι ώστε να καλύπτονται τα αδύναμα σημεία του δοντιού. Τα συγκεκριμένα υλικά έχουν μεγαλύτερη αντοχή από τα σφραγίσματα και άριστη αισθητική, ενώ παράλληλα προστατεύουν το δόντι από κάταγμα.