παιδοδοντία-οδοντιατρικη-κλινικη-αντζελα-ντουνη
ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΑΣ

Παιδοδοντία

Στόχος της σύγχρονης οδοντιατρικής είναι η πρόληψη των νόσων των δοντιών και των ούλων με τη βοήθεια ολοκληρωμένων προγραμμάτων που εφαρμόζονται από την παιδική ηλικία.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται, ώστε να αποκτήσει το παιδί μια θετική σχέση και εξοικείωση με το οδοντιατρικό περιβάλλον. Η παιδοδοντική μας ομάδα θα φροντίσει με τους κατάλληλους χειρισμούς και τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ώστε ή επίσκεψη να είναι μια θετική και ανώδυνη εμπειρία για το παιδί.

Η φροντίδα των νεογιλών (παιδικών) δοντιών αρχιζει από τη στιγμή της εμφάνισής τους μέσα στο στόμα, δηλαδή ανάμεσα στην ηλικία του 6ου και 8ου μήνα. Η πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον οδοντίατρο πρέπει να γίνεται γύρω στα πρώτα του γενέθλια. Σε αυτή γίνεται αξιολόγηση της οδοντικής ανάπτυξης του παιδιού, δίνονται στους γονείς συμβουλές για τη σωστή φροντίδα των δοντιών, για τις διατροφικές του συνήθειες και τη χρήση μπιμπερό, πιπίλας κλπ. Η δεύτερη επίσκεψη γίνεται στην ηλικία των 2,5-3 ετών οπότε και έχουν πλέον εμφανιστεί όλα τα δόντια στο στόμα. Σκοπός της επίσκεψης είναι να ελεγχθεί ότι έχουν όλα ανατείλει φυσιολογικά, αν κάποιο έχει χαλάσει, αν τηρείται σωστά το προληπτικό πρόγραμμα και να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές σε αυτό. Η τρίτη επίσκεψη θα πρέπει να γίνει στην ηλικία των 3,5-4 ετών και στη συνέχεια το παιδί θα πρέπει να ελέγχεται κάθε 6 έως 12 μήνες, για να γίνονται και οι απαραίτητες τοπικές φθοριώσεις.

Περίπου στην ηλικία των 6 ετών, οπότε και εμφανίζονται στο στόμα τα πρώτα μόνιμα οπίσθια δόντια, γίνεται η εφαρμογή των sealants (αποφρακτικό υλικό των οπών και σχισμών). Είναι ένα ρητινώδες υλικό λευκό ή διάφανο που εφαρμόζεται στη μασητική επιφάνεια των οπισθίων δοντιών με σκοπό την πρόληψη της τερηδόνας.

Όλες οι θεραπείες Παιδοδοντίας εκτελούνται από την εξειδικευμένη Παιδοδοντίατρο μας Γεωργία Πέτση.