ηλεκτρικη-οδοντοβουρτσα-οδοντιατρικη-κλινικη-αντζελα-ντουνη
ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΑΣ

Περιοδοντολογία

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ

H περιοδοντίτιδα είναι μια φλεγμονή η οποία αναπτύσσεται στους ιστούς που στηρίζουν τα δόντια, δηλαδή στα ούλα και στο οστό. Συνήθως αναπτύσσεται ως εξέλιξη της ουλίτιδας.

Tο αν θα προκληθεί η νόσος και σε ποια έκταση εξαρτάται από την άμυνα του οργανισμού και τη φροντίδα που προσφέρουμε στα δόντια μας.

Αρχικά η θεραπεία περιλαμβάνει καθαρισμό από τον οδοντίατρο και οδηγίες στοματικής υγιεινής για σωστό βούρτσισμα.

Όταν η περιοδοντίτιδα έχει προχωρήσει χρειάζεται βαθύτερος καθαρισμός από τα μικρόβια που βρίσκονται στους θυλάκους. Αυτό περιλαμβάνει ριζικές αποξέσεις, δηλαδή αφαίρεση των μικροβίων που είναι κάτω από τα ούλα και πάνω στην επιφάνεια της ρίζας με ειδικά εργαλεία και υπό τοπική αναισθησία.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, σε περίπτωση που η συντηρητική έως τώρα θεραπεία δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, θα χρειαστεί χειρουργική θεραπεία. O οδοντίατρος «ανοίγει» τα ούλα για να απομακρύνει τα μικρόβια από τους βαθείς θυλάκους. Επίσης, σπανιότερα, ο ειδικός μπορεί να «χτίσει» ξανά το κόκαλο- στο βαθμό φυσικά που αυτό είναι κάθε φορά εφικτό.

Σημαντικό στοιχείο στην διατήρηση ενός καλού αποτελέσματος είναι αδιαμφισβήτητα η υπακοή του ασθενούς σε ένα πρόγραμμα τακτικών επανακλήσεων και ελέγχων. Στο οδοντιατρείο μας, το πρόγραμμα αυτό είναι πάντα απόλυτα προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες, τον τρόπο ζωής και τη γενικότερη υγεία του κάθε ασθενούς. Το πρόγραμμα αυτό είναι επίσης δυναμικό, δηλαδή αλλάζει αναλόγως με την ανταπόκριση του οργανισμού στην θεραπεία.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΥΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Ουλοπλαστική είναι η τεχνική  με την οποία διορθώνεται το σχήμα της γραμμής των ούλων. Εφαρμόζεται κυρίως όταν υπάρχει ουλικό χαμόγελο και μεγάλη ασυμμετρία στο σχήμα των ούλων.

ΚΑΛΥΨΗ ΥΦΙΖΗΣΕΩΝ

Η κάλυψη υφιζήσεων είναι μία επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, που πραγματοποιείται σε περιπτώσεις αισθητικού προβλήματος, υπερευαισθησίας στο κρύο, τερηδόνας της ρίζας και δυσκολίας στην εφαρμογή στοματικής υγιεινής και κάτω από προϋποθέσεις, πάντα αφού έχει προηγηθεί η θεραπεία της περιοδοντίτιδας ή οποιαδήποτε άλλη θεραπεία.

Με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, επιλέγουμε διαφορετικές τεχνικές που περιλαμβάνουν τη χρήση ουλικών μοσχευμάτων από την υπερώα ή και βιοϋλικών που τοποθετούνται στην περιοχή των ούλων και σταδιακά αφομοιώνονται με τους παρακείμενους ιστούς. Εναλλακτική των ουλικών μοσχευμάτων αποτελεί ο μυλικά μετατοπιζόμενος κρημνός, δηλαδή η μετατόπιση των ούλων προς τη μύλη του δοντιού, κυρίως στην άνω γνάθο.

Όλες οι θεραπείες Περιοδοντολογίας εκτελούνται από τον εξειδικευμένο Περιοδοντολόγο μας Σταμάτη Κιουφή.